Yiğit Nuhuz

Yiğit Nuhuz

Yazılım Mühendisi

Kimsin ve ne yapıyorsun?

Klasik başlangıçlar vardır; ufak yaşlarda içine çekti bilgisayar beni derler, kimi de Commodore 64 ile başlamıştır. Benim başlangıcım biraz geç oldu. 7. sınıfın ortalarında tanışmıştım. Yazılıma atılma hikayem de yine o yaşlarda ilk bilgisayarımı bozduğumda babam “bir daha bozarsan yaptırmam kalır öyle” demişti. Biraz korku, biraz heves ile benim bunu öğrenmem lazım demiştim. Öyle başladı yazılıma giriş hikayem. Liseyi İstanbul Kağıthane Profilo Anadolu Teknik Lisesi, Veri Tabanı programcılığı bölümünde, üniversiteyi de İstanbul Aydın Üniversitesi, Yazılım mühendisliği bölümünde okuyup 2016 yılında okul hayatımı noktaladım. (şimdilik)

Projelerimde ve çalıştığım firmalarda Microsoft .Net teknolojilerini kullanıp Asp.net MVC projelerinde yer aldım. Hobi olarak ilgi duyduğum IoT alanında da bir takım çalışmalarda bulundum.

Üniversite eğitimim boyunca ilk yıl Microsoft bünyesinde MSP olarak yer aldım. Diğer yıllar da yarı zamanlı yazılım firmalarında çalışmaya devam ettim. 3 yıl boyunca okulun alternatif enerjili araç takımında (Elektroaydın) araç içi haberleşme ve telemetri yazılımının geliştirilmesinde aktif olarak yer aldım. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu elektrikli araç yarışlarına katıldık. Son 2 yıl yazılım takımının kaptanlığını yürüttüğüm ekipte, güzel işlere imza attık ve 2016 yılında Türkiye 3.sü olduk. Mezun olduktan sonra da özel bir yazılım firmasında MVC .Net Yazılım Mühendisi olarak çalışmaya devam etmekteyim.

Bunlara ek olarak yazılıma yeni başlamayı düşünenlere yardımcı olmak, paylaşımda bulunmak için oluşturduğum blog sitem bulunmakta.

Hangi donanımları kullanıyorsun?

Genel olarak ufak ve taşınabilir cihazları seviyorum. Ofiste Dell Inspiron serisinden 13” lik laptop ile beraber kullandığım 21” monitörüm bulunmakta. Kendi kullanımlarımı da ikinci ekran ile beraber, SSD ve RAM takviyesi yaptığım Asus 15.6” laptop kullanmaktayım.

Günlük hayatımda sürekli kullandığım cihazlar; Sony Xperia X cep telefonu, Moto 360 akıllı saat, Kindle Paperwhite 3 elektronik kitap, evde çok işime yarayan Samsung Level U bluetooth kulaklık ve Sony xb50 kulak içi kulaklık.

Lise zamanımdan başlayan fotoğrafçılı merakımdan beri benimle olan Canon 450D fotoğraf makinem bulunmakta, uzun süredir paylaşımda bulunmuyorum ama bakmak isterseniz eğer portfolyom da burada.

IoT ile ilgili çalışmalarımda kullandığım Arduino(Uno,mega), Raspberry Pi (1,2) geliştirme kartlarım da bulunmakta.

Yigit nuhuz yazilim muhendisi 725 Yigit nuhuz yazilim muhendisi 601 Yigit nuhuz yazilim muhendisi 231 Yigit nuhuz yazilim muhendisi 878 Yigit nuhuz yazilim muhendisi 257

Hangi yazılımları kullanıyorsun?

IDE olarak Visual Studio açmadığım gün yok sanırım. Daha önceden Sublime Text ile yaptığım ufak çaplı düzenlemeler için de yavaş yavaş Visual Studio Code kullanmaya başladım ve bunlara kod yazarken ReSharper eşlik etmekte.

Versiyon kontrol sistemi olarak projeye göre SVN veya TFS kullanmaktayım.

Kendi yapılacaklarımı, unutmamam gerekenleri Trello üzerinde kendi oluşturduğum listelerimde tutmaktayım.

Müzik dinleme konusunda aktif bir Spotify kullanıcısıyım.

Önemli verilerimi, projelerimi Google Drive üzerinde tutmaktayım.

Çalışırken ne tarz müzikler dinliyorsun?

En sevdiğim konu :). Açıkçası her moda göre bir listem ve türlerim bulunmakta. Eğer bir hata ile uğraşıyorsam veya yeni bir modül planlaması yapıyorsam sessizlik tercih ediyorum veya piyano ağırlıklı listeler dinliyorum.

Eğer her şey yolunda ve geriye sadece kod yazmak kalmışsa elektronik, house türünde müzikler dinliyorum. Bunun için de oluşturduğum bir listem bulunmakta.

Onun dışında Türkçe şarkılar için oluşturduğum Hızlı , Orta ve Yavaş(*favorim) diye türlere göre oluşturduğum listelerim var, o an ki koşullara ve moduma göre birini dinliyorum.

Hayalindeki çalışma ortamı nasıl?

Tam bir kapalı hava insanı olduğumdan, mümkünse yağışlı (karlı bonus olur) ve soğuk bir iklimde bulunan şehirde, geniş camları ve bu camların önünde geniş masaları olan bir ofisim olsa çıkmam sanırım oradan.